Chinees Nieuwjaar: de belangrijkste zaken om te weten

Chinees Nieuwjaar is een van de belangrijkste feestdagen in China. Het wordt gevierd in de loop van twee weken, tussen eind januari en begin februari. Het is een tijd van familie, tradities en feest. En natuurlijk cadeau’s…

Maar wat is nu eigenlijk Chinees nieuwjaar en welke cadeau’s worden er gegeven? We zullen het hebben over de geschiedenis, tradities, symbolen en impact van dit belangrijke feest. Maar vooral als u een cadeau zoekt voor Chinees nieuwjaar leest u vooral verder om een tip te krijgen.

Geschiedenis:

Chinees Nieuwjaar is een van de oudste nog steeds gevierde feestdagen ter wereld. Het dateert uit de prehistorie en is gebaseerd op de lunisolaire kalender. Deze kalender is gebaseerd op de cyclus van de maan en de zon.

Chinees Nieuwjaar wordt gevierd ter ere van het begin van een nieuw jaar. Het is een tijd van nieuw begin en nieuwe kansen. De benaming in China is ‘Chunjie’ en wordt ook wel het ‘Lentefeest’ genoemd. In Vietnam (Tết Nguyên Đán) en Zuid-Korea (Seollal) vieren ze ook het ‘Maannieuwjaar’. In totaal viert dan ook 20% van de wereldbevolking feest.

Symbolen:

Er zijn een aantal symbolen die belangrijk zijn tijdens Chinees Nieuwjaar. Enkele van de meest voorkomende symbolen zijn:

2023 De draak: De draak is een symbool van geluk en voorspoed.
2024 De phoenix: De phoenix is een symbool van vrouwelijkheid en schoonheid.
2025 De rode kleur: De rode kleur is een symbool van geluk en geluk.

Tradities:

Het geven van alcohol zoals whisky en cognac is onderdeel van alle tradities rondom het Chinese nieuwjaar. Men bezoekt familie aangezien er minstens 15 vrije dagen zijn in deze vakantie. Kwaliteit is hierbij heel belangrijk geworden en Westerse kwaliteitsproducten als Franse cognac en Schotse single malt whisky zijn luxe producten.

Cadeautips:

Een mooie, uitziende fles is natuurlijk een mooi cadeau om te geven. Hieronder dan ook een mooi voorbeeld van de cognac van ABK6, de ABK6 VSOP Dragon 2024. De draak als symbool van het Chinese nieuwjaar in 2024 is prachtig om te zien op de fles cognac en om als geschenk te overhandigen en met familie en vrienden te drinken.

 

Cadeau voor chinees nieuwjaar 2024 dragon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:

Chinees Nieuwjaar is een belangrijk feest dat een grote impact heeft op China en de Chinese gemeenschap over de hele wereld. Het is een tijd van familie, tradities en feest. Om dit goed te vieren worden Europese (westerse) luxe merken als goede cognac van ABK6, Macallan single malt whisky en Dalmore single malt whisky cadeau gegeven.

De waardering van casanumber7.be bij Trustprofile Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 304 reviews.